Praktijkdag Biologisch Moestuinieren

Leer je het gemakkelijkst in de praktijk en houd je van het ‘handen-in-de-aarde-gevoel?’ Kom dan naar de praktijkdag biologisch moestuinieren van De Groene Luwte Molenrij!

In één dag leert moestuinier Alma Huisken je eerst de kernaspecten van de biologische teelwijze en neemt je daarna mee de tuin in van De Groene Luwte. Letterlijk met je handen in de aarde kun je daar zien, voelen, ruiken én proeven hoe biologisch moestuinieren in de praktijk gaat. Je doet testjes, onderzoekt echt alles wat van belang is voor een bio-moestuin (van wurmenbak tot kas) en er is veel ruimte voor je vragen, ervaringen en opmerkingen.

Na een kort theoretisch begin ga je zo snel mogelijk de tuin in. Alma laat alles zien wat ze zelf de afgelopen jaren leerde en heeft ervaren, zodat ze de deelnemers kan tonen hoe je bedden handig indeelt, hoe goede, zelfgemaakte compost in je vingers voelt, en nog veel meer! Je leert met elkaar en van elkaar, ook door de proefjes en testjes die je gezamenlijk uitvoert. Extra is de moestuinlunch die ze voor de deelnemers kookt en tussendoor verorberen.

Al rondlopend, onderzoekend en kijkend in de tuin van De Groene Luwte zul je regelmatig merken ”Ah, zit dat zo! Nu snap ik het!” Dat stimuleert je, ook om de tips die je hier opdoet zelf in de praktijk te brengen!

De praktijkdag vindt plaats op zondag 19 mei 2019. Het tarief is € 95,00 en dit is inclusief koffie, thee en koek en een biologische lunch met soep, brood en kruidenboter. 


Meer informatie en aanmelden

Deel dit artikel: