Basiscursus biologisch moestuinieren

Deze Basiscursus is geschikt voor iedereen die ‘groen’ wil leren telen, of als gewoon moestuinder zijn/haar kennis en kunde over biologische teelt wil uitbreiden en verfijnen. Vooral beginners – en tuiniers die soms door de bomen het bos niet meer zien – zullen dankzij deze cursusdag veel inspiratie en stimulans opdoen. We gaan tijdens deze dag stevig aan de slag. Uiteraard is er veel ruimte voor jouw vragen en opmerkingen. Deze cursus is beslist ook geschikt voor kleinbetuinden en balkontuiniers.

Wat houdt de moestuincursus in?

hartstochtelijk biodynamisch moestuinder en ecologisch hovenier geeft Alma Huisken sinds enkele jaren met veel enthousiasme biologische moestuincursussen. Je leert ‘vanaf de bodem’ over de biologische moestuin, van grondsoort en bemesting via inrichting, gewaskeuze en teelwijze tot en met de oogst. Stapsgewijs behandel ik belangrijke pijlers van de biologische moestuin, zoals composteren en wissel- en combinatieteelt. Ook het belang van compostplanten, wilde bloemen en insecten komt aan bod.

Locaties en cursusdata 2019

Zeist: zaterdag 9 februari 
Molenrij:
zaterdag 16 februari 
Deventer:
zaterdag 23 februari 
Haarlem:
zaterdag 2 maart

Kosten

Het tarief voor de Basiscursus Biologisch Moestuinieren in 2019 is € 95,- p.p. Dit bedrag is incl. 21 % BTW, koffie, thee en koek.


Meer informatie en aanmelden

Deel dit artikel: