Image

Recept voor een winterse carrot cake

Een winterse lekkernij voor tijdens de feestdagen, of gewoon voor een doordeweekse dag! Door de kaneel heeft deze carrot cake een zachte winterse smaak. De topping zorgt voor een romige en frisse structuur. Deze taart maak je in twee delen. Eerst bak je de cake en vervolgens voeg je de topping toe. Lees hieronder hoe je deze overheerlijke carrot cake thuis kunt maken!

Wat heb je nodig?
Voor het beslag
  • 450 gram wortelen
  • 3 middelgrote eieren
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 210 ml zonnebloemolie
  • 270 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel (houd je van een winterse smaak? voeg dan een extra theelepel toe!)
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 150 gram rozijnen
  • 120 gram gemengde noten
Voor de topping
  • 185 gram roomkaas
  • 35 gram poedersuiker
  • Rasp van een halve citroen
  • Sap van een halve citroen
  • Paar noten voor de finishing touch

Bereidingswijze

In deze taart worden de wortels als het ware verstopt. Ze zijn nauwelijks nog te herkennen als wortel. Het is een kruidige cake-achtige taart met een lekker romige topping. Het meeste werk zit in het raspen van de wortels. Onze tip is dan ook om hier een keukenmachine voor te gebruiken. Vind je dit echt te veel werk? Dan kun je altijd nog kant-en-klaar geraspte wortels kopen. Al moeten wij toegeven dat dit zorgt voor minder smaak aan de taart.

Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats een rooster in het midden van de oven. Vet vervolgens een springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Tijd voor het beslag! Meng de eieren met de basterdsuiker. Voeg vervolgens de geraspte wortels en de zonnebloemolie toe en meng dit goed door elkaar. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baking soda, kaneel, nootmuskaat en een snufje zout en spatel dit door het wortelmengsel. Als laatste voeg je de rozijnen en de noten toe aan het beslag.
Heb je het beslag af? Giet het mengsel dan in de springvorm en bak de taart in 65 tot 75 minuten gaar in de oven. De taart is gaar wanneer je er een satéprikker in kunt steken en deze er schoon uitkomt. Is hij gaar? Laat de taart dan afkoelen in de springvorm, het liefst op een rooster.


Bereidingswijze voor de topping

Doe alle ingrediënten voor de topping van roomkaas in een kom. Mix dit enkele minuten met een handmixer met gardes, totdat je een romig glazuur hebt. Houd je van zoet? Dan kun je wat extra suiker toevoegen. Proeven mag natuurlijk altijd! Heb je de topping goedgekeurd? Verdeel de topping dan over de carrot cake. Let er wel op dat de carrot cake helemaal afgekoeld is, anders gaat de topping druipen. Strooi tenslotte wat gebroken walnoten, steranijs of kaneel erover om de taart helemaal af te maken!

Heb jij deze taart gemaakt? Laat het ons dan vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #mijnkeukentuintje.

Smakelijk!

Deel dit artikel:

Ereaders