Puur, gezond en lekker eten volgens het clean eating principe

Bij ‘clean’ eten gaat het om puur voedsel dat je lichaam goed doet! Veel groente, maar ook vis, gevogelte en vlees, en zo min mogelijk bewerkt voedsel met allerlei toevoegingen. Volgens Elisabeth Johansson, een internationaal erkende kok, is het heel gemakkelijk om te te genieten van zelfgemaakte ‘schone’ en lekkere maaltijden!

Steeds meer mensen voelen zich ook beter wanneer ze de inname van suiker, gluten en melkproducten beperken. Dit boek bevat fantastisch vers, natuurlijk en lekker eten dat geen gluten en melk bevat, maar wel vol zit met voedingsstoffen en energie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwartebessensmoothie met havermelk als ontbijt? Voor de lunch een rodebietenburger met avocado en kiemgroenten. Als avondeten een courgettepasta met tamarizalm. En als dessert raw food brownies!


Het boek zit vol adviezen en tips over glutenvrij en melkvrij koken. Je vindt in het boek informatie en weetjes over:

  • Alternatieven voor witte suiker
  • Superfoods
  • Alternatieven voor melk en vegazuivel
  • Basisrecepturen voor shakes
  • Sappen en smoothies
  • Ontbijt en Tussendoortjes
  • Veel verschillende gevarieerde recepten (vegetarische gerechten, vis-, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte)
  • Bijgerechten en salades
  • Nagerechten en raw-snoep

Bekijk of bestel ‘Puur en gezond koken’

Deel dit artikel:

Boeken