Paddenstoelendagen

Oktober is de maand van de paddenstoelen. Door heel het land worden er activiteiten georganiseerd rondom het thema paddenstoelen. Van een paddenstoelentocht tot het bestuderen van een paddenstoel onder een microscoop. Het kan allemaal op de paddenstoelendag! Wij lichten een paar van de activiteiten voor je uit.


15 oktober – Paddenstoelendag in De Schaapskooi in Bergen
In het bezoekerscentrum van De Schaapskooi kun je een paddenstoelentafel bekijken. Hier zie je precies welke verschillende soorten paddenstoelen er in het bos en in de duinen voorkomen. Er zijn zelfs microscopen die ervoor zorgen dat je alles tot in detail kunt bekijken. Ook is er een paddenstoelenexpert voor uitleg. Wie paddenstoelen in het wild wil zien, kan aansluiten bij een van de excursies door de duinen. Ten slotte kun je nog heerlijke paddenstoelproducten kopen.

15 oktober – Paddenstoelenfestival op landgoed Ennemaborgh in Midwolda
Het langoed Ennemaborgh staat bekend om haar vele verschillende paddenstoelen. Meer dan 250 soorten worden hier jaarlijks waargenomen. Je kunt zelf het bos intrekken, maar er zijn ook speciale gidsen aanwezig die excursies verzorgen naar de mooiste paddenstoelen van het landgoed. Ook kun je mooie bosschilderijen maken. Voor de kinderen is er op deze dag een speciaal theaterfestival  met verhalenvertellers.

22 oktober – Paddenstoelendag in het Balijbos
Deze dag organiseert het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid samen met de ANWB een Paddenstoelendag in het Balijbos. Je kunt tussen 11.00 en 15.00 uur aan een wandeling deelnemen. Er zijn voldoende gidsen aanwezig die vanalles over paddenstoelen vertellen.

Tip: trek stevige schoenen aan en neem een spiegeltje mee, dan kun je ook de onderkant van de paddenstoel bekijken!


Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *