Dutch Agri Food Week

De grootste groentekraam van Nederland gevuld met duizenden kilo’s groenten op het Vredenburgplein in Utrecht; dat was 9 oktober het startsein van de derde Dutch Agri Food Week, het nationale podium voor de agrifoodsector. Met ruim 300 betrokken organisaties en 125 events door het hele land belooft het een mooie week te worden voor consumenten en professionals die geïnteresseerd zijn in de wereld van voedsel en voedselproductie. 

Tijdens de Dutch Agri Food Week, van 9 en 19 oktober, is er heel veel te beleven: in heel Nederland staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

Kijken, leren, ontdekken en proeven
Dutch Agri Food Week biedt voor elk wat wils: je kunt op bezoek bij de boer op het erf, maar ook bij de boer op de winkelvloer. Innovatieve startups strijden om een plaats in de finale, het groene onderwijs organiseert een tour langs alle hogescholen om te laten zien hoe innovatief en interessant leren in de agrifood is. In de bedrijfsrestaurants van de rijksoverheid in heel NL wordt de hele week aandacht besteed aan gezonde voeding, rondom Wereldvoedseldag zijn er tal van evenementen voor jong en oud waar je leert over de herkomst van voedsel en kinderen leren in kookwedstrijden hoe leuk, gezond en lekker eten is.
Programma Dutch Agri Food Week

Bekijk het hele programma in één oogopslag of zoek naar evenementen bij jou in de buurt.


Deel dit artikel: