Tuinstartersdagen

Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen van Appeltern, wil graag dat zoveel mogelijk mensen gelukkig zijn in hun tuin. Vanuit het inspiratiepark laat hij natuurlijk al honderden geslaagde ontwerpen in de praktijk zien, maar met een half dagje uitleg leer je van Ben alles wat nodig is om je nieuwe tuin te ontwerpen en in te richten. Dit kan op de Tuinstartersdagen. 

Er worden heel helaas veel fouten gemaakt bij indeling van een tuin: het terras op een verkeerde plaats, geen dieptewerking, teveel stenen, geen zicht op de vijver, een allegaartje aan paadjes enz. enz. en dan hebben we het nog geen eens over al het werk waar niemand op zit te wachten. Welke grond is het meest geschikt? Hoe ga je het onkruid te lijf?! Welke hagen en bomen hoeven niet gesnoeid te worden? Hoe zorg je dat de tuin geen rommeltje wordt?

Voor tuinstarters en mensen die hun tuin willen renoveren organiseert De Tuinen van Appeltern een leerzame praktijkdag. Ben van Ooijen behandelt alle valkuilen en tips en trucs, zodat niemand nog een valse start hoeft te maken.

Dagprogramma
10:00 – 10:15 uur | Ontvangst kopje koffie
10:15 – 11:15 uur | Schetsende voordracht Ben
11:15 – 12:30 uur | Rondgang met inrichtingsuitleg bij aangelegde tuinen
12:30 – 17:00 uur | Vrij om zelf het park met alle modeltuinen te bekijken!

Prijs: €17,50 p.p. (Inclusief entree tot het park, koffie/thee en een uitgebreid informatiepakket!)


Meer informatie en aanmelden

Deel dit artikel: